Hastane sahibi de serbest bırakılmıştı… Saliha hemşirenin annesi: ‘Nasıl serbest bırakılıyorlar anlamıyorum’

Rezidanstan düşerek yaşamını yitiren Saliha hemşirenin çalıştığı hastanenin sahibi T.C. gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Anne Hacer Tuncel, bu duruma tepki gösteriyor ve "Bunlar nasıl serbest bırakılıyor anlamıyorum" diyor.

Gündem 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Aksaray’da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan 25 yaşındaki Saliha Tuncel, 24 Mayıs’ta bir rezidansın 7. katından 3. katın balkonuna düştü. Bu ev özel bir hastanede çalışan doktor Halil İbrahim A.’ya aitti. Saliha hemşire de Halil İbrahim A. ile aynı hastanede çalışıyordu. Olaya ilişkin soruşturmada Halil İbrahim A. iki defa gözaltına alındı ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aynı soruşturmada hastanenin müdürü olan Çiğdem Ö. de gözaltına alınmıştı ve tutuklanmıştı.

Önceki gün ise hastanenin sahibi T.C. de gözaltına alındı ve adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Saliha hemşirenin ailesi ise bu duruma tepkili. Saliha hemşirenin annesi Hacer Tuncel “Bunlar nasıl serbest bırakılıyor anlamıyorum” diyor. Kızının istifa etmek istediğini ancak işten çıkarılmadığını da söyleyen anne Tuncel “Neden çocuğumu işten çıkarmadınız? ‘İşten uzaklaşma’ diye çocuğuma kira yardımı bile yapıyorlarmış” diyor. Saliha hemşirenin kendisine de arada bir “Anne ben istifa edeceğim ama durduruyorlar” dediğini anlatan anne Tuncel, Saliha hemşirenin yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olduğunu belirtiyor ve kızının kendisine “Yerine başka çalışan olmadığı için durdurulduğunu” aktardığını ifade ediyor.

Kendisinin ilaçlarla ayakta durduğunu anlatan anne Tuncel, kızının yaşam dolu olduğunu söylüyor ve “Bu kumpas neden kuruldu?” diye soruyor.

Öte yandan 3 gün önce Saliha hemşirenin düştüğü rezidansta olay yeri keşfi yapılmıştı. Keşfe, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Adli Tıp Kurumu görevlileri katıldı.

Saliha hemşire balkondan düşmüştü: Hastane müdürü tutuklandıSaliha hemşire balkondan düşmüştü: Hastane müdürü tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.